Beidzot vecmamma atklāja man savu slavenā sautējuma pagatavošanas noslēpumu..!

Ēdiens, kas gatavots ar mīlestību – spēj apmierināt visprasīgākos gardēžus. Vienkārši un garšīgi! Lūk, kā to var pagatavot…

 

Interesanti fakti

Vistas sautējums ar tomātiem un ķiplokiem ir brīnišķīgs ēdiens, kam ir spilgta garša un izteikts aromāts.

Maltīte ne tikai lieliski garšo, bet ir arī veselīgs un barojošs ēdiens. Vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, bet tomāti un ķiploki satur vitamīnus un minerālvielas, kas palīdz stiprināt imunitāti un uzlabot vispārējo veselības stāvokli.

Ēdiens ir lieliski piemērots vakariņām vai svētku galdam. Kad maltīte ir gatava – nekas tā nevairo mājīgumu, kā svaigi pagatavotā sautējuma gardais aromāts. Un kad tiek pasniegts vistas sautējums ar tomātiem un ķiplokiem, parastas vakariņas pie galda kļūst par īstiem svētkiem.

Tādējādi sautēta vista ar tomātiem un ķiplokiem nav tikai ēdiens – tas ir īsts šedevrs, kas spēj iepriecināt garšas kārpiņas jebkuram cilvēkam. Tās gatavošana un pasniegšana var kļūt par tradīciju, atgādinot par to, cik nozīmīgi ir vakariņot kopā ar ģimeni vai draugiem patīkamā atmosfērā.

 

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Porciju skaits: 4

 

Sastāvdaļas

Cāļa krūtiņas fileja  – 600 grami

Tomāti savā sulā – 400-500 grami

Paprika – 1 gabals

Sīpols – 1 gabals

Ķiploki – 6-8 daiviņas

Dārzeņu eļļa – 1–2 ēdamkarotes

Sausais baltvīns – 100 mililitri

Vistas buljons vai ūdens – 200 mililitri

Sāls – pēc garšas

Malti melnie pipari  – pēc garšas

Pagatavošana

Vistas gaļu sagriež mazos vai vidējos gabaliņos, bet sīpolu, tomātus, papriku – nelielos.

 

Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs vai izlaiž caur presi.

Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Viegli apcep fileju no visām pusēm – līdz tā kļūst zeltaini brūnā krāsā. Pievieno sīpolu un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs, un pēc tam vēl minūti cep kopā ar ķiploku. Vienlaicīgi ar sīpolu pievieno arī papriku.

Pannā ielej vīnu un maisa vēl 2 minūtes.

Pievieno tomātus savā sulā un karstu buljonu. Pēc vārīšanās pārklāj ar vāku un apsautē uz mērenas uguns apmēram 20 minūtes.

5 minūtes pirms pagatavošanas beigām pievieno sāli un piparus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment